tiistai 19. marraskuuta 2013

Miksi kukaan tupakoi?

Mä en ole koskaan ymmärtänyt tupakoimista. En mitenkään erityisesti vastusta tupakointia, mutta en vain ymmärrä sitä. Miksi kukaan ihminen tupakoi? Mitä siitä tupakoinnista oikein saa?

Itse olen elämässäni vetänyt ehkä 3-4 askillista röökiä. Yleensä seuraksi olen poltellut ja joskus pienempänä ihan kokeilun halusta. Koskaan en ole saanut tupakasta mitään irti. Se ei ole maistunut mitenkään hyvältä ja se ei ole oikeastaan vaikuttanut oloon mitenkään. Ainoastaan muutaman kerran olen saanut kauhean päänsäryn sen jälkeen.

Ymmärrän hyvin miksi ihmiset käyttää nuuskaa, alkoholia ja muita päihdyttäviä tuotteita. Niistä sentään tapahtuu jotain. Jotenkin ymmärrän jopa huumeidenkin käytön ennen tupakointia, en tosin hyväksy sitä haittavaikutusten takia, mutta ymmärrän, sillä siinä taitaa ainakin tapahtua jotain. Tupakasta saa vaan päänsäryn, pahan hajuisen hengityksen, huonon ihon ja lopulta keuhkosyövän. Ei kuulosta kaikkein houkuttelevimmalta yhdistelmältä.

Itse en ole ajatellut tupakointia trendikkäänä 2000-luvulla koskaan. Mikä ihme saa ihmiset tupakoimaan? Onko se lopettaminen vaan niin vaikeaa ja suurin osa tupakoijista on aloittanut aikana jolloin tupakointi oli vielä in? Tosin välillä näkee valitettavan nuoriakin polttajia. Aika monen olen nähnyt onnistuvan lopettamisessa ja nuorille sen lopettaminenkaan ei luulisi olevan se ongelma. Jotain omituisen houkuttelevaa siinä on jota en vaan ymmärrä.

Tarkoituksen ei ole loukata tupakoitsijoita. Oma on valintanne ja kehonne. Analyyttisenä ihmisenä vaan harmittaa kun en keksi selitystä tälle mielestäni täysin järjettömälle harrastukselle.

Tämän tekstin on kirjoittanut +Henri Hämäläinen

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti